با کمک ایمپلنت می توانید دندان های از دست رفته خود را جایگزین کنید و ایمپلنت ها به گونه ای طراحی شده اند که طول عمر بالایی داشته باشند، اما در برخی موارد ممکن است ایمپلنت های دندانی با شکست مواجه شوند. در این مقاله به این سوال که آیا ایمپلنت دندان آسیب می بیند و همچنین دلایل و علائم آسیب ایمپلنت دندان پاسخ خواهیم داد.

آیا ایمپلنت خراب می شود ؟

با کمک ایمپلنت دندان می توانید دندان های از دست رفته خود را جایگزین کنید و ایمپلنت ها به گونه ای طراحی شده اند که طول عمر بالایی داشته باشند، اما در برخی موارد ممکن است ایمپلنت های دندانی با شکست مواجه شوند. در این مقاله به این سوال که آیا ایمپلنت دندان آسیب می بیند و همچنین دلایل و علائم آسیب ایمپلنت دندان پاسخ خواهیم داد.

 

آیا ایمپلنت های دندانی آسیب دیده اند؟

ایمپلنت های دندانی برای ماندگاری نیاز به شرایطی دارند و اگر این شرایط به خوبی رعایت نشود می تواند منجر به شکست ایمپلنت دندان و آسیب به اصطلاح ایمپلنت دندان شود. خبر خوب این است که بیش از 95 درصد ایمپلنت های دندانی پس از 10 سال هنوز کار می کنند و جای نگرانی نیست.

پایه های ایمپلنت دندان بسیار محکم و مستحکم هستند و در صورت مشکل عفونت، عدم استخوان کافی و کاشت نادرست و …. می تواند به ایمپلنت آسیب برساند.

بیشتر بخوانید
بلیچینگ دندان بهتر است یا کامپوزیت

البته در برخی مواقع تجهیزات ایمپلنت اعم از روکش و اباتمنت ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند که بدون مشکل قابل تعویض هستند و آسیبی به ایمپلنت اصلی وارد نمی شود

نشانه های خراب شدن ایمپلنت

همانطور که گفتیم ایمپلنت های دندانی در شرایط خاصی ممکن است آسیب ببینند و در ادامه به برخی از علائم آسیب ایمپلنت دندان می پردازیم:

  • درد غیر طبیعی که 2 تا 4 هفته پس از جراحی بهبود نیافته است
  • علائم عفونت و تورم غیر طبیعی لثه
  • بوی بد دهان
  • مشکل در جویدن
  • پایه ایمپلنت شل یا ایمپلنت شل

اگر علائم غیرطبیعی روی ایمپلنت خود مشاهده کردید که فکر می کنید ممکن است ایمپلنت آسیب دیده باشد، فوراً به متخصص خود اطلاع دهید و به کلینیک بروید.

عوامل و دلایل خراب شدن ایمپلنت دندان

دلایل و عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند منجر به آسیب ایمپلنت شود. به طور کلی تمام این احتمالات باید توسط متخصص ایمپلنت در نظر گرفته شود و روند درمان باید به گونه ای طراحی شود که ایمپلنت آسیب نبیند.

به طور کلی آسیب به ایمپلنت های دندانی دیر یا زود می تواند رخ دهد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت

1- عفونت

عفونت ممکن است مهم ترین عامل در شکست ایمپلنت دندان باشد و معمولاً زودرس رخ می دهد. عفونت ایمپلنت می تواند از جوش خوردن مناسب ایمپلنت دندان با استخوان جلوگیری کند و علت بروز آن به عوامل مختلفی بستگی دارد.

2- حساسیت به فلز پایه ایمپلنت

این مورد بسیار نادر است، اما برخی از افراد ممکن است به تیتانیوم حساسیت داشته باشند و نیاز به تعویض ایمپلنت دندانی خود داشته باشند. این عامل را نمی توان عامل مستقیم آسیب به ایمپلنت های دندانی دانست و می توان به جای ایمپلنت تیتانیوم از ایمپلنت زیرکونیا استفاده کرد. حساسیت فلزی نیز یکی از عوامل زودرس محسوب می شود.

بیشتر بخوانید
نحوه خوابیدن بعد از ایمپلنت چگونه باید باشد؟

3- برخی بیماری های زمینه ای

به طور کلی، برخی از بیماری های زمینه ای مانند دیابت، سرطان، پوکی استخوان و غیره می توانند روند درمان ایمپلنت دندان را دشوار کرده و باعث شکست زودرس ایمپلنت شوند. توصیه می شود تمام داروها، بیماری ها و سوابق خود را به متخصص ایمپلنتولوژی اطلاع دهید.

4- عدم استخوان کافی

ایمپلنت دندانی برای جوش خوردن به استخوان سالم نیاز دارد و اگر استخوان کافی نباشد در دراز مدت و کوتاه مدت به ایمپلنت آسیب می رساند.

5- عدم مراقبت های صحیح

پس از جراحی ایمپلنت دندان، باید اقدامات احتیاطی ویژه ای برای جلوگیری از عفونت انجام شود و ایمپلنت به خوبی به استخوان فک متصل شود. به عنوان مثال، سیگار کشیدن، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و مصرف برخی داروها می تواند به ایمپلنت دندان آسیب برساند.

6- فشار زیاد به پایه

شکستگی و آسیب به فیکساسیون ایمپلنت بسیار نادر است، اما در شرایط خاصی اتفاق می افتد و باعث آسیب به ایمپلنت دندان می شود.

جلوگیری از خراب شدن ایمپلنت دندان

  • به یک متخصص ایمپلنت با تجربه و حرفه ای مراجعه کنید تا با یک برنامه درمانی شما را از بسیاری از عوارض رها کند.
  • در مورد کل بیماری، داروها و سابقه خود به پزشک بگویید
  • احترام کامل به مراقبت های بعد از عمل و عدم سیگار کشیدن
  • رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه ها
  • استفاده از برندهای معتبر و با کیفیت
  • ویزیت منظم برای معاینات دندانپزشکی

رزرو نوبت آنلاین

YYYY اسلش MM اسلش DD

اطلاعات نویسنده

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.