هنگامی که شما حساسیت دندان دارید، برخی موارد مانند مسواک زدن، نوشیدن و خوردن، به خصوص با چیزهای بسیار سرد مانند بستنی و بستنی یا چیزهای بسیار داغ مانند سوپ، می تواند باعث احساس درد شدید و موقتی در دندان ها شود. دندان درد بعد از خوردن غذاهای سرد می تواند نشان دهنده پوسیدگی دندان باشد، اما حساسیت دندان لزوماً نشان دهنده پوسیدگی نیست.

حساسیت دندان چیست؟

به طور کلی، حساسیت دندان و گزگز یا حساسیت دندان به صورت درد یا ناراحتی دندان در پاسخ به محرک های خاصی مانند دمای سرد، گرم، ترش و ترش احساس می شود.

حساسیت دندان ممکن است موقت و گذرا باشد یا ممکن است یک مشکل مزمن و مداوم باشد. همچنین ممکن است آن را روی یک یا چند دندان یا حتی همه آنها احساس کنید.

علائم حساسیت دندان چیست؟

افراد مبتلا به حساسیت دندان در پاسخ به محرک‌های خاص، دندان درد یا ناراحتی را تجربه می‌کنند. این درد را می توانید در ریشه دندان احساس کنید. برخی از رایج ترین محرک های حساسیت دندان که پس از آن دندان شما احساس ناراحتی یا درد می کند، عبارتند از:

  • غذاها و نوشیدنی های سرد
  • سرد
  • شیرینی ها
  • غذاها و نوشیدنی های ترش و اسیدی
  • آب سرد
  • مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن
  • دهانشویه های الکلی
  • غذا و نوشیدنی گرم

توجه داشته باشید که همیشه علائم حساسیت دندان را تجربه نمی کنید و گاهی اوقات بدون دلیل ظاهر می شوند. شدت آن می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.

بیشتر بخوانید
12 علت اصلی حساسیت ناگهانی دندان!

چه عواملی منجر به حساسیت دندان می شوند؟

برخی از افراد نسبت به دیگران دندان های حساس تری دارند زیرا مینای دندان آنها نازک تر است. مینا لایه بیرونی دندان است که حساس ترین قسمت های داخلی را می پوشاند و از آن محافظت می کند. در بسیاری از موارد، مینای دندان به دلایل زیر ساییده یا فرسوده می شود و این وضعیت منجر به حساسیت دندان می شود:

از مسواک سخت استفاده کنید

دندان قروچه در شب

خوردن بیش از حد غذاها یا نوشیدنی های شیرین یا اسیدی

سفید کردن بیش از حد دندان با محصولات سفید کننده دندان

شکستگی دندان

پریودنتیت

مسواک زدن سخت

درمان های مکرر دندانپزشکی

گاهی اوقات عوامل دیگری که ربطی به دهان و دندان ندارند باعث از بین رفتن مینای دندان و دندان درد می شوند. به عنوان مثال رفلاکس معده که در آن اسید معده بالا می رود و وارد مری و حلق می شود و می تواند به دهان برسد، به دلیل اسیدیته بالا باعث حل شدن و از بین رفتن مینای دندان می شود. علاوه بر این، استفراغ مکرر مانند اختلال خوردن پرخوری (اختلال پرخوری) و سستی یا فلج معده (گاستروپازیس) نیز همین اثر را دارد

بنابراین با دور کردن لثه از دندان، قسمت‌هایی از کف دندان و ریشه آن در معرض هوا، ذرات غذا و باکتری‌های موجود در دهان قرار می‌گیرد. قرار گرفتن در معرض ریشه دندان نیز باعث این مشکل می شود.

روش های درمان حساسیت دندان چیست؟

اگر احساس سوزن سوزن شدن و دندان درد دارید، باید با دندانپزشک مشورت کنید تا علت آن را بیابید. بسته به وضعیت دندان و علت حساسیت، ممکن است راهکارهای زیر برای درمان حساسیت دندان توصیه شود:

بیشتر بخوانید
مزایا و معایب لمینت دندان

خمیر دندان برای دندان های حساس: عموماً پس از چندین بار استفاده، حساسیت دندان کاهش می یابد. انواع مختلفی از خمیردندان برای دندان های حساس وجود دارد. از دندانپزشک بپرسید که کدام یک را توصیه می کند.

فلوراید: دندانپزشک ممکن است فلوراید درمانی را برای تقویت دندان و از بین بردن حساسیت توصیه کند. فلوراید مینای دندان را قوی تر می کند. فلوراید را می توان به روش های مختلفی مانند خمیر دندان، ژل و تری، دهانشویه یا خوراکی تجویز کرد.

باندینگ کامپوزیت: گاهی که علت مور مور شدن دندان ها قرار گرفتن ریشه دندان است، می توان با استفاده از رزین کامپوزیت به صورت موضعی روی ریشه های حساس و بیرون زده دندان، حساسیت دندان را از بین برد.

تونل های لایه عاج دندان (که در زیر مینا قرار دارند) زمانی که مینای دندان از بین می رود خارج می شود و غذاهایی که می خوریم از طریق این تونل ها به عصب دندان می رسد و آن را تحریک می کند و باعث حساسیت یا درد دندان می شود. با پوشاندن این قسمت های بیرون زده دندان با باندینگ از این فرآیند جلوگیری می شود.

فرسایش عصب یا درمان ریشه: اگر حساسیت یا درد دندان بسیار شدید باشد، دندانپزشک ممکن است برداشتن عصب را توصیه کند. در حین عصب کشی، هسته مرکزی دندان به نام پالپ و جایی که اعصاب دندان در آن قرار دارد، تخلیه و تمیز می شود. این درمان بسیار موثر است.

پیوند لثه: جراحی پیوند لثه زمانی انجام می شود که بخش بزرگی از بافت لثه از بین رفته و از بین رفته باشد و ریشه دندان نمایان شود. در این روش تکه کوچکی از بافت نرم از قسمت دیگری از دهان برداشته شده و به محل مورد نظر پیوند زده می شود. این کار از ریشه های بیرون زده دندان محافظت می کند و حساسیت دندان را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید
تاثیر استرس بر زبان و دهان

رزرو نوبت آنلاین

YYYY اسلش MM اسلش DD

اطلاعات نویسنده

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.