ارتودنسی دندان ایمپلنت شده

درخواست ارتودنسی برای دندان ها در شرایط مختلف اتفاق می افتد و لزوماً به سن جوان یا وجود مشکل ریشه ای مرتبط نیست. گاهی در اثر اتفاقات و مشکلات دیگری در بزرگسالی فرد نیاز به ارتودنسی پیدا می کند. به طور معمول محدودیتی برای ارتودنسی در میانسالی وجود ندارد و می توانید بدون نگرانی از این روش درمانی استفاده کنید. اما در برخی موارد ممکن است فرد قبل از ارتودنسی درمان ایمپلنت یک یا چند دندان را انجام داده باشد. اکنون تمام دندان های او به شکل طبیعی خود نیستند و این سوال پیش می آید که آیا ارتودنسی دندان های کاشته شده نیز انجام می شود یا خیر؟ شرایط این نوع ارتودنسی چیست؟ چه عواملی در ارتودنسی ایمپلنت دندان نقش دارند؟

ایمپلنت دندان چیست؟

 

در صورت آسیب دیدگی، کوبیده شدن، افتادن دندان ها و … بهترین درمان دائمی ایمپلنت است که طی آن متخصص دندانپزشکی پایه های حمایتی تیتانیوم را در استخوان فک قرار می دهد. پس از مدتی که پیوند پایه با استخوان فک برقرار شد، تاج دندان در بالای آن نصب می شود. اکنون فرد دارای یک دندان دائمی است که به درستی عمل می کند.

 

جراحی ایمپلنت طول عمر بسیار بالایی دارد و حدود 20 سال است و برای اکثر افراد با موفقیت انجام می شود. هنگامی که فرد تحت درمان ایمپلنت قرار می گیرد، استخوان فک نیز محافظت می شود و دچار آسیب یا فرسایش نمی شود. ایمپلنت‌ها قابل جابجایی یا برداشتن نیستند و در داخل فک ثابت می‌شوند، اما مانعی برای انجام ارتودنسی ایجاد نمی‌کنند و در شرایط خاص می‌توان روی آن‌ها درمان ارتودنسی انجام داد 

ارتودنسی دندان چیست؟

 

درمان ارتودنسی برای اصلاح ناهنجاری های مختلف دهان و دندان در کودکان و بزرگسالان انجام می شود. در طول این درمان، متخصص ارتودنسی با استفاده از براکت‌ها و سیم‌های ارتودنسی مختلف، به دندان‌ها فشار وارد می‌کند تا به وضعیت طبیعی خود برگردند و ناهنجاری از بین برود. این ناهنجاری ها شامل پشت و جلوی فک ها، عدم تقارن فک ها، نامرتبی دندان ها، روی هم قرار گرفتن دندان ها، فاصله بین دندان ها، انحراف دندان ها در جهات مختلف و … می باشد. ناهنجاری ها مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد می کند که از آن جمله می توان به کاهش اعتماد به نفس، مشکل در صحبت کردن، مشکل در غذا خوردن، پوسیدگی و پوسیدگی سریع دندان ها، آسیب به کناره های دهان و زبان و … اشاره کرد.

ارتودنسی دندان ایمپلنت شده چگونه است؟

علت درمان ایمپلنت و درمان ارتودنسی را بررسی کرده ایم، اما سوال مهم مربوط به اولویت این دو درمان بر یکدیگر است. نظر متخصصان این است که بهتر است فرد به طور کامل تحت درمان ارتودنسی قرار گیرد و پس از درمان ارتودنسی از ایمپلنت دندان استفاده شود. زیرا با از بین رفتن ناهنجاری دندان های طبیعی و فک، متخصص پس از ارتودنسی، ایمپلنت و تاج دندان را با توجه به تراز جدید دندان ها تنظیم می کند. زمانی که ارتودنسی قبل از ایمپلنت انجام می شود فضای کافی برای پایه ایمپلنت و تاج دندان ایجاد می شود و جراحی ایمپلنت به راحتی انجام می شود.

 

با این حال، ممکن است فردی قبلا ایمپلنت داشته باشد و تحت شرایط مختلف نیاز به ارتودنسی داشته باشد. برای این موارد نیز می توان زیر نظر بهترین متخصص ارتودنسی ایمپلنتی ارتودنسی انجام داد. با انجام معاینات و بررسی وضعیت دندان کاشته شده و پس از درمان، روش ها و رویکردهایی برای همترازی دندان ها برای ایجاد لبخندی زیبا و رفع ناهنجاری در نظر گرفته می شود 

حالت های مختلف دندان ایمپلنت در ارتودنسی

برای دندانی که قبلاً ارتودنسی شده است، دو وضعیت ممکن است ایجاد شود. ابتدا این دندان با دندان های صاف تراز شده و بقیه دندان ها باید به حالت طبیعی خود برگردند. در این صورت انجام ارتودنسی راحت تر است و از این دندان کاشته شده به عنوان تکیه گاه مناسب برای سیم و براکت های ارتودنسی نیز استفاده می شود تا سایر دندان ها در موقعیت صحیح قرار گیرند.

 

در حالت دوم، دندان کاشته شده با دندان های کج هم تراز است و باید اصلاح شود. در این شرایط امکان انجام ارتودنسی وجود دارد اما نتیجه نهایی دقیق نخواهد بود و ناهماهنگی بسیار کمی بعد از ارتودنسی باقی می ماند. در برخی موارد، پس از ارتودنسی، مشتری درخواست برداشتن و جایگزینی ایمپلنت می کند تا تراز مورد نظر ایجاد شود 

مزایای ارتودنسی دندان ایمپلنت شده چیست؟

 

علاوه بر محدودیت هایی که دندان کاشته شده برای ارتودنسی ایجاد می کند، مزایایی نیز دارد که به بهبود شرایط ارتودنسی کمک می کند، از جمله: به دلیل استحکام، تکیه گاه مرکزی برای حرکت بهتر و سریعتر دندان ایجاد می کند. همچنین امکان استفاده از وسایل نامرئی دندانپزشکی را ارائه می دهد. هیچ فضای دندانی وجود ندارد که اثر درمان ارتودنسی را کاهش دهد. بهتر است دندان ها را تمیز کرده و در جلسات بعدی ترمیم ارتودنسی انجام دهید.

 

این ویژگی ها در شرایطی که دندان کاشته شده با دندان های صاف هم تراز است مفید است و نه زمانی که خود دندان کاشته شده با دندان های کج تراز است.

انجام ایمپلنت برای کمک به درمان ارتودنسی

درست است که کاشت ایمپلنت بعد از ارتودنسی توصیه می شود، اما مواردی وجود دارد که متخصص ارتودنسی برای درمان بهتر ارتودنسی، ایمپلنت را تجویز می کند. در واقع برخی از دندان‌ها به دلیل جایگاه ویژه‌ای که در ردیف دندان‌ها دارند، تأثیر زیادی بر روی ارتودنسی دارند و در صورتی که این دندان‌ها از بین بروند و دیگر نقطه تکیه‌گاهی در شکل خمیده فک وجود نداشته باشد، متخصص ایمپلنت دندانی را کاشت می‌کند. ، که یک نقطه پشتیبانی ایجاد خواهد کرد. برای به دست آوردن چنین نتیجه ای، باید تعامل کافی بین متخصص ایمپلنتولوژی و متخصص ارتودنسی وجود داشته باشد.

مورد بعدی جایی است که تعداد دندان های از دست رفته بیشتر از یک باشد. نبود چندین دندان ارتودنسی را دشوار می کند. در صورت امکان حداقل یک ایمپلنت برای ایجاد نقطه حمایتی توصیه می شود و بقیه دندان های از دست رفته بعد از ارتودنسی باید ترمیم و کاشت شود

رزرو نوبت آنلاین

YYYY اسلش MM اسلش DD

اطلاعات نویسنده