ایمپلنت دندان یک روش جایگزین برای دندان های طبیعی از دست رفته شماست که می توانید از آن برای داشتن دندان های دائمی استفاده کنید. در این مقاله به بررسی شرایط سنی ایمپلنت دندان می پردازیم. برای انجام این روش باید تا سن 18 سالگی صبر کرد تا اسکلت صورت به شکل کامل درآید. در غیر این صورت، ایمپلنت دندان ممکن است در آینده کوتاهتر به نظر برسد. در برخی موارد به عنوان مثال اگر چندین ایمپلنت دندان در یک ناحیه کاشته شود و پروتزی به شکل بریج روی ایمپلنت ها نصب شود، مقاومت بریج از رشد اسکلت در این ناحیه جلوگیری می کند. در نتیجه بیمار دچار تغییر شکل صورت می شود. اما بعد از 18 سالگی دیگر محدودیتی وجود ندارد و کاشت دندان در هر سنی قابل انجام است.
ایمپلنت دندان را می توان برای یک دندان در سنین پایین تر انجام داد. اما پروتز ایمپلنت دندان باید بعد از 18 سالگی تعویض شود تا اندازه آن با دندان های مجاور همخوانی داشته باشد
شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان برای افراد سالم مناسب است. داشتن مشکلات مزمن مانند فشار دادن دندان و دندان قروچه و ابتلا به بیماری هایی مانند فشار خون بالا، دیابت کنترل نشده، حمله قلبی، دریچه مصنوعی قلب، بیماری کلیوی، رادیوتراپی همزمان، پوکی استخوان و استئومالاسی مقاوم به درمان، احتمال کاشت ایمپلنت موفقیت آمیز است. بسیار کم است و در صورت ابتلا به این بیماری ها حتما با پزشک خود مشورت کنید. علاوه بر این، تراکم استخوان برای پایداری ایمپلنت بسیار مهم است. نکته مهم دیگر سیگار نکشیدن و نوشیدن الکل است. زیرا مواد موجود در سیگار و الکل از عملکرد صحیح سلول ها برای پذیرش ایمپلنت و رفع آن جلوگیری می کند. علاوه بر این، واکنش های منفی ایجاد می کند و باید در طول دوره درمان از مصرف آن اجتناب شود. در حال حاضر، تنها گروه هایی که برای ایمپلنت دندان مناسب نیستند شامل بیمارانی است که نوعی سیستم ایمنی ضعیف دارند، به عنوان مثال، بیمارانی که پرتودرمانی داشته اند، تا دو سال نمی توانند ایمپلنت انجام دهند. همچنین معتادان نمی توانند ایمپلنت دندان داشته باشند. بنابراین، به طور کلی، یک کاندید مناسب باید سلامت عمومی، لثه های سالم و استخوان کافی برای جوش دادن ایمپلنت داشته باشد. برخی افراد آنقدر استخوان فک خود را از دست داده اند که تنها راه درمان آن کاشت ایمپلنت است.
اما قبل از آن باید با روش های خاصی استخوان را به اندازه دلخواه بازگرداند و در مراقبت از ایمپلنت ها و لثه های اطراف آن از جمله مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه به همکاری مناسب نیاز است. علاوه بر این، مراجعه منظم به دندانپزشک مهم است
ممنوعیت ایمپلنت دندان
به طور کلی افرادی که برای ایمپلنت مناسب نیستند عبارتند از: بسیار جوانی که فک هایشان به طور کامل رشد نکرده است. زنان حامله، معتادان به الکل یا مواد مخدر، افرادی که پرتودرمانی در ناحیه سر و گردن انجام داده اند، افراد مبتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، هموفیلی و بیماری بافت همبند، افرادی که از داروهای خاصی مانند استروئیدها و کورتن استفاده می کنند و افرادی که به طور مکرر در شب دندان قروچه می کنند. با کمک بیمار، دندانپزشک می تواند تشخیص دهد که آیا بیمار کاندید مناسبی است یا خیر. از استخوان فک شما عکس برداری با اشعه ایکس انجام می شود و در صورت نیاز سی تی اسکن برای دریافت اطلاعات در مورد تراکم استخوان و حتی شکل آن انجام می شود، سپس در مورد روش ها، هزینه ها، مشکلات و مراحل کار با بیمار مشورت می شود. ، پردازش صورت می گیرد هنگام انتخاب ایمپلنت، میزان استخوان موجود، استحکام استخوان و زمان کاشت ایمپلنت در نظر گرفته می شود و اگر استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت وجود نداشته باشد، برخی از استخوان های گرفته شده از مکان های دیگر را می توان در شرایط خاص پیوند داد. علاوه بر این، بسته به سختی استخوان، انواع ایمپلنت های پیچ دار و بدون پیچ انتخاب می شوند. ایمپلنت را می توان بلافاصله پس از از دست دادن و کشیدن دندان یا پس از یک دوره طولانی ترمیم جایگزین کرد. شکل ایمپلنت شبیه ریشه دندان طبیعی است. اگر دندانی از بین برود، اگر به سرعت با ایمپلنت جایگزین نشود، ممکن است استخوان از بین برود و توانایی جویدن و کج شدن دندان های کناری کاهش یابد. اگر کاشت ایمپلنت با تاخیر توصیه می شود، به دلیل در دسترس بودن استخوان کمتر، از ایمپلنت های استوانه ای کوچکتر استفاده می شود.
قرار دادن ایمپلنت و نوع سیستم مناسب تنها با معاینه دندانپزشک با در نظر گرفتن سایر شرایط قابل بیان است. حجم و تراکم استخوان فک، تعداد و موقعیت و استحکام دندانهای طبیعی فرد، وضعیت لثه، وضعیت و تعداد دندانهای فک مقابل از عوامل مهم در طول معاینه است.