مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
برای بهبودی بهتر و سریعتر پس از کاشت ایمپلنت، نکات و دستورالعمل های مراقبتی مهمی باید در نظر گرفته شود. در این مقاله مراقبت های پس از ایمپلنت از 24 ساعت اول پس از کاشت ایمپلنت تا هفته ششم مورد بررسی قرار گرفت. با رعایت این نکات و مراقبت ها، می توانید بهبودی سریع تر و نتیجه مطلوب تری از کاشت ایمپلنت داشته باشید. فقط توجه داشته باشید که این نکات کلی هستند و دندانپزشک بسته به شرایط خاص هر فرد می تواند دستورالعمل های خاص تری را به بیمار بدهد.
مراقبت های بعد از ایمپلنت در 24 ساعت اول
افرادی که جراحی ایمپلنت دندانی انجام داده اند باید در 24 ساعت اول پس از جراحی موارد زیر را انجام دهند: در 12 ساعت اول پس از جراحی از نوشیدنی ها و غذاهای گرم خودداری کنید و فقط نوشیدنی های سرد بنوشید. رژیم غذایی آنها باید نرم، سبک و سرد باشد. محل جراحی را به طور متناوب با یخ به مدت 12 ساعت پس از جراحی خنک کنید. اگر خونریزی رخ داد، یک تکه گاز استریل روی آن ناحیه قرار دهید و به مدت بیست دقیقه فشار دهید. اگر خونریزی ادامه پیدا کرد، باید با دندانپزشک تماس بگیرید. به هیچ وجه الکل مصرف نکنید و سیگار نکشید. دهان خود را نشویید، تف نکنید و فقط در صورت لزوم تف کنید.
به منظور کنترل و مراقبت از ناحیه جراحی و ایمپلنت، ویزیت های دوره ای برای شما در نظر گرفته شده است. انجام این معاینات دوره ای به شما کمک می کند از نتایج کامل درمان لذت ببرید. اولین ویزیت شما روز بعد از جراحی انجام می شود.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان در طول هفته اول
در هفته اول پس از کاشت ایمپلنت، برای جلوگیری از آسیب رساندن به ایمپلنت و جلوگیری از مشکلات احتمالی، باید به نکات زیر توجه کنید: از یک رژیم غذایی ملایم و سبک پیروی کنید. بعد از هر وعده غذایی و بین وعده های غذایی دهان خود را با یک قاشق نمک در یک لیوان آب گرم بشویید اما فشار وارد نکنید بلکه به آرامی این کار را انجام دهید. هنگام مسواک زدن مراقب باشید به مش آسیب نرسانید. اگر برای شما دهان شویه کلرهگزیدین تجویز شده است، ابتدا دندان های خود را مسواک بزنید، سپس دهان خود را با آب نمک گرم رقیق شده بشویید، سپس با دهانشویه ضد عفونی کننده به مدت نیم دقیقه غرغره کنید. تا نیم ساعت از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. اگر از پروتز کاملا متحرک خود استفاده می کنید، تا شش هفته پس از جراحی از پوشیدن آن خودداری کنید. سیگار کشیدن ممنوع.
اگر از بخیه های قابل جذب استفاده نکردید، 7 تا 10 روز بعد برای کشیدن بخیه ها به مطب مراجعه کنید.
2 تا 6 هفته بعد از ایمپلنت
در اینجا چند نکته و اصول برای مراقبت از ایمپلنت دندان از 2 تا 6 هفته پس از عمل آورده شده است: بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید و به طور مرتب از دهانشویه ها استفاده کنید. این مشکل مخصوصاً برای ایمپلنت های یک مرحله ای که پیچ پوششی خارج از لثه است، اهمیت دارد. به طور کلی از سیگار کشیدن خودداری کنید، زیرا سیگار روند بهبودی و بهبودی را به تاخیر می اندازد و احتمال عفونت را افزایش می دهد. پس از هر وعده غذایی، دندان مصنوعی موقت خود را تمیز کنید. در صورت استفاده از پروتزهای متحرک، لازم است اصلاحات لازم در آنها انجام شود و در داخل آن از یک پوشش نرم یا نرم کننده بافت استفاده شود تا به ایمپلنت ها وارد نشود. اگر هنوز پروتز دائمی خود را دریافت نکرده اید، تا زمانی که دندان مصنوعی دائمی شما تحویل داده شود، از غذاهای حاوی مواد زیر استفاده کنید: مایعات، سیب زمینی پخته، تخم مرغ آب پز، برنج، گوشت، گوشت چرخ کرده، ماکارونی، ماکارونی، ماهی و نان نرم.
اطلاعات بیشتر و دقیق تری در مورد این موضوع را می توان طی مشاوره با دندانپزشک به دست آورد یا از طریق وب سایت و بروشورهای مراقبت از ایمپلنت دندان که توسط کلینیک در اختیار شما قرار می گیرد، به دست آورید.
رژیم غذایی بعد از ایمپلنت دندان به چه صورت است؟
پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پس از کاشت ایمپلنت دندان به عنوان بخشی از دستورالعمل های اولیه و مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان بسیار مهم است. با این حال، برای ارائه یک رژیم غذایی دقیق، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید، زیرا آنها می توانند توصیه های خاصی را بر اساس شرایط شما توصیه کنند. با این حال، به طور کلی، رژیم غذایی پس از کاشت ایمپلنت دندان می تواند به شرح زیر باشد: روز اول: در روز اول پس از کاشت ایمپلنت دندان، باید از مصرف غذاهای نرم و مایعات خنک خودداری کنید. استفاده کنید. همچنین باید از غذاهای چسبناک و سفت خودداری کنید. هفته اول: در هفته اول پس از کاشت باید از غذاهای نرم و پوره شده استفاده کنید. مثلا سوپ، مرغ له شده، سبزیجات له شده و غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد ندارند. باید از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید. هفته 2 تا 4: در این مرحله، می توانید به خوردن غذاهای نرم و پوره شده ادامه دهید و از این به بعد، می توانید به آرامی غذاهای بیشتری مانند ماهی، مرغ، برنج، ماکارونی و تخم مرغ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
هفته 5 و 6: در این مرحله، می توانید به آرامی به رژیم غذایی عادی خود بازگردید، اما همچنان باید از غذاهای سفت و چسبناک خودداری کنید.