گیری دندان

3 نوع جرم گیری دندان + توضیحات کامل

جرم گیری چیست این سوال اکثر افرادی است که از زشتی دندان های خود یا تغییر رنگ دندان هایشان که باعث شده به فکر جرم گیری بیفتند شکایت دارند. اما قبل از اقدام به جرم گیری، باید بدانید که آیا جرم گیری ضرر دارد یا عوارض جانبی جرم گیری چیست؟ بنابراین، اگر به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد این درمان هستید که در حوزه جراحی و پریودنتولوژی قرار می گیرد، تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید

جرم گیری دندان چیست؟

جرم گیری دندان تکنیکی برای تمیز کردن عمیق فضای زیر لثه و دندان است و اغلب برای پیشگیری یا درمان بیماری مزمن پریودنتال (بیماری لثه) استفاده می شود.

بهتر است بدانید جرم گیری ضرری ندارد و با این روش می توان رسوبات جمع شده روی دندان ها را کاملا از بین برد. بزاق و میکروب های موجود در دهان از عوامل ایجاد پلاک دندانی هستند. مصرف زیاد سیگار و الکل، قهوه، چای و نوشیدنی های رنگی نیز می تواند تشکیل پلاک را بدتر کند.

اگرچه جرم گیری دندان در خانه با برخی از درمان های خانگی امکان پذیر است، اما اگر ضخامت پلاک های دندانی زیاد باشد، این کار باید توسط دندانپزشک و با دستگاه های مخصوص انجام شود. در ادامه به جزئیات نحوه جرم گیری دندان ها اشاره خواهیم کرد

چه زمانی جرم گیری دندان ضروری است؟

جرم گیری دندان گاهی ضروری است. بزاق، باکتری ها و پروتئین های دهان شما یک لایه نازک را تشکیل می دهند که تقریبا همیشه دندان های شما را می پوشاند. وقتی غذا می خورید، ذرات ریز، اسیدها و قندها به این لایه می چسبند و روی دندان تجمعی به نام پلاک ایجاد می کنند.

التهاب لثه

التهاب باعث می‌شود لثه‌ها از دندان‌هایتان دور شوند و فضاهایی به نام پاکت ایجاد شود. در این شرایط پلاک ها در این جیب ها گیر کرده و با مسواک زدن معمولی پاک نمی شوند. به همین دلیل، عدم درمان بیماری لثه می تواند منجر به از دست دادن استخوان های فک و دندان ها شود.

اگر بیماری لثه زود تشخیص داده شود و به ساختارهای زیر خط لثه آسیبی نرسد، با روش های اولیه می توان مشکل را حل کرد. اما اگر حفره‌های بین لثه و دندان‌ها بیش از حد عمیق شوند، جرم‌گیری و صاف کردن ریشه ممکن است ضروری باشد

اگر لثه های سالمی دارید، این بافت به خوبی در اطراف دندان قرار می گیرد و پلاک را از بین می برد. اما هنگامی که بیماری لثه ایجاد می شود، این بافت ریزش می کند. معمولاً لثه های سالم در فاصله 1 تا 3 میلی متری زیر خط لثه به دندان ها متصل می شوند. اگر جیب های 4 میلی متری یا بیشتر دارید، دندانپزشک شما احتمالا جرم گیری را برای برداشتن پلاک زیر خط لثه و کمک به درمان بیماری لثه توصیه می کند.

علائم بیماری مزمن پریودنتال و وجود پاکت های عمیق بین لثه و دندان عبارتند از:

  • خونریزی لثه
  • لثه های ملتهب، قرمز یا حساس
  • بوی بد دهان
  • حرکت دندان های دائمی
  • تغییر فاصله بین دندان ها

انواع جرم گیری دندان

جرم گیری به روش دستی و اولتراسونیک انجام می شود. در ادامه به جزئیات هر یک اشاره خواهیم کرد.

جرم گیری دندان به روش دستی

اگر دندانپزشک شما از ابزارهای دستی استفاده می کند، پلاک را با استفاده از ابزارهای فلزی به نام جرم گیری و فرز از بین می برد. در واقع سر ظریف این جرمگیرهای دندانی آنها را زیر خط لثه قرار می دهد تا به پلاک هایی برسند که مسواک شما به آن دسترسی ندارد.

جرم گیری به روش اولتراسونیک

دندانپزشک ممکن است از ابزار اولتراسونیک برای جرم گیری دندان استفاده کند. این جرمگیر دندانی دارای نوک فلزی ارتعاشی با جت آب سرد است. اسپری آب به شستن پلاک ها کمک می کند و سر دستگاه را خنک نگه می دارد. در واقع ضربه زدن به نوک دستگاه باعث تخلیه پلاک دندان از زیر خط لثه می شود.

جرم‌گیری دندان با لیزر

در این روش از نور لیزر آبی برای تمیز کردن عمیق پاکت‌های لثه و سطوح ریشه استفاده می‌شود. معمولاً پس از استفاده از ماده سفید کننده روی دندان، نور لیزر تحت تابش قرار می گیرد و پلاک های دندانی اکسید شده و از بین می روند. این تکنیک در بهبود التهاب لثه سریع و بسیار موثر است.

نحوه جرم گیری دندان چگونه است؟

جرم گیری دندان را می توان در مطب دندانپزشکی به صورت سرپایی انجام داد. بسته به شدت وضعیت شما، ممکن است لازم باشد یک یا چند جلسه برای این روش برنامه ریزی کنید.

اگر بیماری لثه حاد باشد، جرم گیری دندان معمولا به درمان آن کمک می کند. اما اگر مزمن شده است باید به ابزارهای تخصصی جرم گیری و سپس به روش هایی مانند روت پلنینگ روی آورد. روت پلنینگ سطح ریشه را صاف می کند تا لثه ها به درستی به دندان ها بچسبند.

دندانپزشک شما همچنین ممکن است درمان های اضافی را بر اساس سلامت دندان ها و لثه ها توصیه کند. علاوه بر استفاده از آنتی بیوتیک های خوراکی و تجویز آنتی بیوتیک های موضعی، می توان از آن برای مسواک زدن نیز استفاده کرد.

این کار با فرو بردن دندان ها در خمیر مخصوص و با استفاده از یک دستگاه چرخان با برس متصل به سر انجام می شود. به این ترتیب علاوه بر سفید کردن دندان ها و از بین بردن لکه ها، می تواند به جلا دادن سطح دندان ها نیز کمک کند

رزرو نوبت آنلاین

YYYY slash MM slash DD

اطلاعات نویسنده