نیازهای سلامت دندان زنان

آیا نیازهای سلامت دندان زنان با مردان متفاوت است؟

تفاوت های زیادی بین زن و مرد وجود دارد، به خصوص در مورد نیازهای مراقبت های بهداشتی. سلامت دندان نیز از این قاعده مستثنی نیست.  ساختار دهان مردان و زنان یکسان است که از دندان ها، لثه ها، زبان و فک تشکیل شده است. از نظر تشریحی، مردان و زنان در مورد دهانشان تقریباً یکسان هستند. با این حال، بسیاری از مطالعات ثابت کرده اند که سلامت دهان و دندان زنان بسیار بهتر از مردان است. نیازهای سلامت دندان زنان با مردان تفاوت های زیادی دارند که در ای مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.

تفاوت بین نیازهای سلامت دندان زنان با مردان

تفاوت بین نیازهای سلامت دندان زنان با مردان

برخی از مطالعات نشان می‌دهد که از نظر آماری تفاوت هایی بین دندان‌های مردانه و زنانه وجود دارد  دندان‌های ثنایا معمولاً دندان متمایزکننده هستند.تفاوت های قابل توجهی بین مردان و زنان در اندازه های تمام دندان های فک بالا و همچنین دندان های ثنایای جانبی فک پایین و نیش میتوان دید. مردان و هم زنان در طول زندگی خود مراحل و تغییرات متفاوتی را پشت سر می گذارند تغییرات هورمونی زنان می تواند بر سلامت کلی و سلامت دهان و دندان تأثیر بگذارد.

 

مرحله 1: بلوغ

اولین باری که یک زن دچار تغییرات قابل توجهی در هورمون های خود می شود در دوران بلوغ است. بلوغ می تواند از سن 8 سالگی شروع شود و معمولاً تا زمانی که یک زن جوان 14 ساله می شود اتفاق می افتد، اگرچه این می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. در دوران بلوغ، معمولاً تغییرات زیادی از جمله نوسانات عاطفی، خلقی، استروژن و پروژسترون را تجربه می کنید. این دو هورمون آخر هستند که می توانند بر سلامت دندان تأثیر بگذارند.

از آنجایی که استروژن و پروژسترون باعث افزایش جریان خون در لثه ها می شود، برای زنان بالغ متورم شدن لثه ها یا لثه های قرمز که ممکن است هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن خونریزی کند، متداول است. اگر این اتفاق افتاد، مطمئن شوید که و با دندانپزشک خود صحبت کنید و به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن هر روز ادامه دهید تا از بیماری لثه محافظت کنید.

مرحله 2: قاعدگی

پس از بلوغ ، زمانی که بیشتر زنان در اوایل تا اواخر نوجوانی خود هستند، تغییرات اضافی در هورمون ها ادامه خواهد داشت. هنگامی که یک زن چرخه قاعدگی خود را شروع می کند، مهم است که مراقب سلامت لثه باشد. در این مدت، برای زنان شایع است که لثه‌های دردناک یا گاهی اوقات زخم‌هایی را تجربه می‌کنند. هر دو باید خود به خود از بین بروند، اما اگر اینطور نشد، با دندانپزشک خود مشورت کنید. علاوه بر این، تغییرات هورمونی در این مرحله از زندگی نیز می تواند باعث خشکی دهان و افزایش خطر بوی بد دهان یا حفره ها شود.

 

مرحله 3: بارداری

 بیماری لثه ژنژیویت نیز در زنان باردار شایع است. در واقع، حدود نیمی از زنان باردار به به دلیل تغییرات هورمونی دچار التهاب لثه می شوند. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را به طور منظم ادامه دهید و در طول بارداری خود به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

مرحله 4: یائسگی

آخرین مرحله تغییرات هورمونی در زنان در دوران یائسگی است. این بار به جای افزایش استروژن، کاهش می یابد. با از دست دادن استروژن، زنان ممکن است به پوکی استخوان، تحلیل استخوان و ضعیف شدن استخوان فک مبتلا شوند. هرچه استخوان فک ضعیف‌تر باشد، احتمال از دست دادن دندان و نیاز به دندان‌های جایگزین با دندان مصنوعی یا ایمپلنت‌های دندانی بیشتر می‌شود.

 تفاوت بین سلامت دهان و دندان مردان و زنان

تفاوت های آشکاری بین زن و مرد وجود دارد. اما چیزی که ممکن است متوجه نباشید این است که این تفاوت ها دنیای دندانپزشکی و سلامت دهان را نیز شامل می شود.  به عنوان مثال:

زنان بیشتر به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه می‌کنند.

زنان بیشتر از مردان مسواک می زنند

زنان بیشتر از مردان مسواک می زنند

به طور متوسط، زنان بیش از 8 درصد بیشتر از مردان در هر روز دو بار مسواک می زنند. زنان ثابت می‌کنند نسبت به عادت‌های مسواک زدن خود هوشیارتر هستند. زنان نیز تقریباً 10 درصد بیشتر از مردان احتمال دارد دندان های خود را بلافاصله بعد از خوردن غذا مسواک بزنند.

 

مردان بیش از زنان خود را در معرض  ابتلا به سرطان دهان  قرار می دهند

وقتی نوبت به مراقبت از دهان و سلامت کلی می رسد، موارد خاصی وجود دارد که باید از آنها دوری کنید. جویدن محصولات تنباکو، کشیدن سیگار، مصرف بیش از حد الکل و قرار گرفتن در معرض سایر مواد سرطان زا فعالیت های بسیار مضری هستند که می توانند منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله سرطان دهان شوند.

مطالعات نشان داده است که مردان بیشتر از زنان این نوع محصولات سرطان زا را مصرف می کنند و نسبت به زنان این کار را با نرخ بالاتری انجام می دهند، به این معنی که آنها بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان دهان، بیماری لثه و سایر مسائل بهداشتی هستند. مردان بیشتر مستعد ابتلا به سرطان دهان هستند

مردان بالای 40 سال بیشتر از هر جمعیت دیگری در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند. شایع ترین ناحیه آسیب دیده دهان که در آن سرطان دهان ایجاد می شود لب ها، لثه ها، زبان و کف دهان است. سرطان دهان به سرعت گسترش می یابد و می تواند باعث درد مزمن، از دست دادن عملکرد، تغییر شکل صورت و حتی مرگ شود.

برخی از بیماری ها و شرایط پزشکی که با مشکلات دهان مرتبط هستند عبارتند از: سرطان های دهان، دیابت، بیماری های قلبی عروقی، آرتریت روماتوئید پوکی استخوان و حتی زوال عقل.

در حالی که داشتن بهداشت بی عیب و نقص دندان تضمین نمی کند که شما به هیچ یک از این بیماری ها مبتلا نشوید، اما ارتباط واضحی وجود دارد. سلامت دهان و دندان به سلامت کلی بدن کمک می کند.

 

زنان بیشتر به دندانپزشک مراجعه می کنند

زنان بیشتر از مردان به دندانپزشک خود مراجعه می کنند و در زمانی که در آنجا هستند، قرار ملاقات بعدی  را می گذارند که قصد دارند آن را حفظ کنند. ثابت شده است که مردان اغلب تنها در مواقع ضروری به متخصصان دندانپزشکی خود مراجعه می کنند و بنابراین نسبت به زنان کمتر معاینه و به تمیز کردن دندان اهمیت می دهند.

مردان بیشتر مشکلات دندانی را تجربه می کنند

مردان بیشتر مشکلات دندانی را تجربه می کنند

از آنجایی که زنان عموماً در مورد حفظ سلامت دهان و دندان خود فعال تر هستند و به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه می کنند، به طور متوسط در مقایسه با مردان، مشکلات دندانی کمتری مانند بیماری لثه، تجمع جرم و خونریزی لثه را تجربه می کنند. اغلب، بیماری های دهان علائم هشدار دهنده بسیار کمی را نشان می دهند که می تواند توسط فردی که متخصص دندانپزشکی نیست شناسایی شود.

از آنجایی که مردان لزوماً به طور منظم برای غربالگری به دندانپزشک خود مراجعه نمی کنند، مشکلاتی مانند بیماری لثه، سرطان دهان، پوسیدگی و سایر مسائل مربوط به سلامت دهان ممکن است گاهی اوقات تا زمانی که بیماری مراحل پیشرفته ای را طی نکرده باشد، مورد توجه قرار نمی گیرد. به همین دلیل ثابت شده است که مردان بیشتر از زنان به این مسائل مبتلا می شوند. به همین دلیل است که هوشیاری در مورد دریافت معاینات منظم دندانپزشکی برای اطمینان از سلامت مداوم شما ضروری است.

 

زنان اغلب در مسائل دهان و دندان دچار جهش ناگهانی می شوند

از آنجایی که فقط زنان دوران بارداری و یائسگی را می گذرانند، تغییرات کلی در هورمون ها را تجربه می کنند. این افزایش هورمون‌ها می‌تواند باعث تغییراتی در سلامت دهان و دندان شود، و برخی از آنها سندرم سوزش دهان را در دوران یائسگی تجربه می‌کنند.

تهوع و استفراغ ناشی از بارداری می تواند به دندان های زن آسیب برساند. اسیدهای ناشی از پرت کردن به ویژه برای مینای دندان مضر هستند. هنگامی که مینای دندان توسط اسیدها مورد حمله قرار می گیرد، باکتری ها می توانند وارد آن شده و باعث ایجاد حفره شوند. افزایش مراجعه به دندانپزشک در این مواقع راهی عالی برای کنترل سلامت دهان و رفع هر گونه نگرانی قبل از تبدیل شدن به مسائل بزرگتر است.

مردان بیشتر ضربه های دندانی را تجربه می کنند

مردان بیشتر ضربه های دندانی را تجربه می کنند

ثابت شده است که به طور کلی، مردان بیشتر ورزش هایی را انجام می دهند که شامل تماس فیزیکی شدید با بازیکنان دیگر مانند تکل فوتبال، راگبی، واترپلو، کشتی، و بوکس است. این امر احتمال برخورد آنها با افراد دیگر یا وسایل ورزشی و ترک خوردن یا به طور کلی از دست دادن دندان ها را به شدت افزایش می دهد.نصب محافظ دهان یا خرید آن از داروخانه محلی بهترین راه برای محافظت از دندان ها و استخوان های فک در برابر آسیب هایی مانند این است.

مردان بیشتر از خشکی دهان رنج می برند

برخی از داروها، از جمله داروهای ضد افسردگی و داروهای فشار خون بالا، می توانند به طور قابل توجهی بر تولید بزاق طبیعی تأثیر بگذارند. بزاق نقش مهمی در کنترل باکتری های ایجاد کننده حفره و محافظت از مینای دندان دارد. از آنجایی که مردان بیشتر از فشار خون بالا رنج می برند، باید به عوارض جانبی رایج مرتبط با برخی داروها توجه داشته باشند.

رزرو نوبت آنلاین

YYYY slash MM slash DD

اطلاعات نویسنده

نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.