438928498324

ایمپلنت دندان

ایمپلنت ریشه مصنوعی دندان ها می باشد که از تیتانیوم ساخته شده است. تیتانیوم ماده ای است که با استخوان فک بیماران سازگاری کامل دارد. ایمپلنت دندان به منظور بازسازی عملکرد و زیبایی دندان های از دست رفته انجام می شود. ایمپلنت دندان با یک عمل جراحی ساده و به راحتی در استخوان فک قرار داده می شود. به طور متوسط بعد از 2 الی 3 ماه طول می‌کشد تا  استخوانی متراکم و محکم در اطراف ایمپلنت تشکیل شود و ایمپلنت به استخوان فک متصل شود.

بسیاری از مشکلات مربوط به روش های درمانی دیگر مانند روکش، پل و پروتزهای متحرک دندان در کاشت دندان برطرف شده است. به عنوان مثال ، جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت به جای روش بریج ( پل) که با تراش دندان های کناری برای جایگزینی یک دندان از دست رفته استفاده می شود، نتایج بسیار مناسبی را به همراه خواهد داشت. اما برای آشنایی با ایمپلنت ابتدا باید با مراحل درمان آشنا شویم :

dental implant model

مراحل درمانی ایمپلنت دندان :

1- جلسه اول و ویزیت دندانپزشکی: در این جلسه معاینه دهان و دندان و بررسی شرایط لثه و استخوان با استفاده از تصاویر رادیوگرافی انجام می شود

2- کشیدن دندان و در صورت امکان کاشت همزمان پایه ایمپلنت (در این مرحله با تشخیص دندانپزشک ممکن است روش های درمانی تکمیلی نیز انجام شود)

3- قالبگیری

4- پروب پروتز ایمپلنت ها و تحویل آن

ایمپلنت دندان چند مرحله دارد

به طور کلی ایمپلنت دندان دارای 4 مرحله کلی دارد که هریک از این مراحل به بخش های مختلف تقسیم بندی می شوند.

1- معاینه و برنامه ریزی

در این مرحله، یک معاینه دقیق داخل دهانی در ارتباط با شرایطی مانند لثه، ارتباط فک و دندان ها انجام می‌پذیرد. تعداد ایمپلنت هایی که قرار است انجام شود و پروتزی که باید روی ایمپلنت ساخته شود، با برنامه ریزی دندانپزشک مشخص می شود. علاوه بر رادیوگرافی های کلاسیک، توموگرافی سه بعدی نیز توصیه می شود. با استفاده از این تصاویر، مدل فک تهیه می شود و محل کاشت ایمپلنت با حداقل خطا برنامه‌ریزی می شود.

2- جراحی

این جراحی باید توسط دندانپزشک و کادر درمانی که آموزش های ضروری برای ایمپلنت دندان را دیده اند، انجام گیرد. کاشت ایمپلنت مانند سایر درمان های دندانپزشکی همراه با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. پس از بی حسی کامل دهان ، برش کوچکی روی لثه های بیمار ایجاد می شود و شکافی که ایمپلنت در آن قرار می گیرد با ابزار مناسب در استخوان فک آماده سازی می شود. ایمپلنت با استفاده از ابزار های مخصوصی در  استخوان فک قرار می گیرد. متناسب با تعداد ایمپلنت هایی که قرار است کاشته شود، این روش درمانی ممکن است چندین دقیقه تا یک ساعت طول بکشد.

3- مرحله بهبودی

پس از کاشت ایمپلنت، مدتی طول می کشد تا ایمپلنت با استخوان فک پیوند بخورد. این بازه زمانی برای فک پایین 2 تا 2.5 ماه و برای فک بالا 3 تا 4 ماه طول می کشد. در این مدت می توان از پروتز موقت برای راحتی بیماران استفاده کرد. بیماران می توانند تغذیه خود را بدون جویدن روی ناحیه کاشت دندان ادامه دهند.

4- ساخت پروتز ایمپلنت

پس از اتمام دوره بهبودی و احاطه کامل ایمپلنت با استخوان جدید و سازگاری با استخوان فک ، پروتز روی ایمپلنت قرار می گیرد. پروتز را می توان به صورت تاج، بریج و پروتز جزئی یا کامل روی ایمپلنت اجرا کرد.

dental veneers last

مشاوره آنلاینتو همین الان رزرو کن

برای دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید.

کاشت ایمپلنت برای چه افرادی قابل استفاده است؟

هر فردی که می خواهد دندان های از دست رفته خود را جایگزین و بازسازی کند ، می تواند از ایمپلنت دندان استفاده کند. یکی از این معیارهای اصلی در ایمپلنت دندان، وضعیت استخوان در ناحیه ای می باشد که کاشت ایمپلنت انجام می شود. باید ارتفاع و حجم استخوان مناسبی در این ناحیه داشته باشید تا ایمپلنت قابل اجرا باشد.

علاوه بر این، بیمار باید از بهداشت دهان و دندان مناسبی نیز برخوردار باشد و مشکلات لثه و بیماری های لثه ممکن است بر روند بهبودی تأثیر منفی بگذارد. ضمناً بیماری های سیستماتیک مانند دیابت و یا مصرف داروهای خاص می تواند بر روند جراحی و بهبودی تاثیرگذار باشد. توصیه می کنیم پیش از هر اقدامی موارد ذکر شده را با پزشک خود مطرح کنید و سوابق پزشکی خود را در اختیار وی قرار دهید.

کاشت ایمپلنت و احساس درد

در روش جراحی ، ایمپلنت تحت بی‌حسی موضعی انجام می شود و به این دلیل بیمار احساس درد زیادی نمی کند. پس از 3 الی4 ساعت، هنگامی که اثر بی حسی از بین می رود، ممکن است کمی احساس درد کنید که با مصرف مسکن های تجویز شده توسط دندانپزشک طی چند ساعت احساس درد نخواهید کرد. شدت ناراحتی و درد در بیماران مختلف متغیر است. پس از کاشت دندان تورم یا تغییر رنگ در ناحیه صورت مشاهده می شود.

پروتز بعد از کاشت ایمپلنت

باید 3 الی 6 ماه به پایه ایمپلنت دندان فرصت داد تا با استخوان فک پیوند بخورد، سپس اقدام به قرار دادن پروتز بر روی آن می کنیم. به دلیل این که پتانسیل بهبود استخوان فک در افراد مختلف متفاوت می باشد، طول این دوره را با توجه به سن بیمار، وضعیت سلامتی و منطقه ای که ایمپلنت در آن قرار می گیرد، تعیین می‌شود.

پیوند استخوان فک:

در کاشت ایمپلنت، همیشه مقدار مناسبی تراکم استخوان در فک فراهم نمی‌باشد. در این موارد، پیوند استخوان فک یا تکنیک های تقویت استخوان فک توصیه می‌شود. یکی از مهمترین تحولات در جراحی فک، تسهیل، تسریع و ایمنی این روش ها است.

در درمان ایمپلنت اغلب پیوند استخوان به کمک پودراستخوان و مواد ترمیم کننده بافت های استخوانی صورت می گیرد. پیوند استخوان و کاشت دندان نیازی به بستری شدن ندارد. در موارد حاد روش هایی استفاده می شود که در آن از بخش دیگری از بدن ( استخوان لگن و ران ) بلوک بافت گرفته می شود و به استخوان فک پیوند زده می شود، در این روش پیوند استخوان نیاز به بیهوشی عمومی و بستری شدن در بیمارستان دارید.

قبل و بعد ایمپلنت و لمبنت دندان

مراقبت پس از درمان ایمپلنت

مراقبت پس از درمان ایمپلنت برای کاهش عوارض و افزایش طول عمر این روش درمانی ضروری است. در صورتیکه برای شما جراحی ایمپلنت انجام شده است، می‌بایست نکات کلیدی زیر را در خصوص مراقبت های پس از کاشت دندان رعایت کنید تا دوره بهبودی راحتی را داشته باشید. دقت داشته باشید که رعایت این نکات نقش بسزایی در موفقیت درمان ایمپلنت دارد.

مشاوره رایگان ایمپلنت دندان

برای دریافت مشاوره در خصوص ایمپلنت دندان با ما در ارتباط باشید.

1- تغذیه پس از درمان ایمپلنت

یکی از بخش هایی که باید در مراقبت های پس از درمان ایمپلنت توجه ویژه ای به آن داشته باشید تغذیه و سبک زندگی است. یک روز پس از کاشت دندان غذای ولرم، نرم و سبک استفاده کنید. دقت داشته باشید که در 24 ساعت اول پس از کاشت دندان، تف نکنید و در صورت نیاز به آرامی آب دهان خود را تخلیه کنید. تف کردن و یا استفاده از نی باعث آسیب دیدن لخته خون می شود و احتمال خونریزی مجدد افزایش می‌یابد. به هیچ عنوان مشروبات الکلی استفاده نکنید.

2- شستشو و حفظ بهداشت دهان و دندان

شستشو یکی از روشهای مهم مراقبت پس از درمان ایمپلنت می باشد. روز اول دهان خود را شستشو نکنید. ولی از روز دوم با یک مسواک نرم ناحیه کاشت ایمپلنت را به آرامی مسواک بزنید تا باقیمانده مواد غذایی تمیز شود. در صورتیکه برای شما حین جراحی پیچ لثه گذاشته شده باشد به آن فشار وارد نکنید و اطراف آنرا به خوبی با مسواک تمیز کنید تا لثه های شما به فرم مورد نظر دست یابد.

در واقع ایمپلنت دندان نوعی دندان مصنوعی یه حساب می آید و باید در نظر داشته باشید که باکتری و مواد غذایی می توانند در اطراف ایمپلنت شما باقی بمانند. این مواد غذایی باعث ایجاد پلاک باکتریایی می شود که در نهایت باعث افزایش عفونت می شود. باید پس از هـر وعـده غذا با احتیـاط مسـواک زده شود.

تا یک هفته پس از جراحی ایمپلنت از دهانشـویه کلرهگزیدین تجویز شده توسط دندانپزشک استفاده کنید،  ابتدا باید مسـواک بزنید، سپس به مدت 30 ثانیه دهانشویه را در داخل دهان حرکت دهید. بعـد از خارج کردن دهانشـویه کلرهگزیدین از دهان، تـا 30دقیقـه نوشیدنی یا غذا مصرف نکنید.

3- مصرف دارو

داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک را طبق دستور العمل استفاده کنید و از مصرف خود سرانه دارو های مسکن خودداری کنید. نگران درد پس از انجام ایمپلنت نباشید، درد باید با داروهایی که توسط دندانپزشک تجویز شده است، طی یک الی دو روز کنترل می شود. ولی اگر درد کنترل نشد و افزایش یافت به کلینیک دندانپزشکی صالحی مراجعه کنید.

4- تورم پس از ایمپلنت

تورم یکی از طبیعی ترین واکنش­های بدن نسبت به جراحی است، پس به خود استرس وارد نکنید. تورم صورت 24 ساعت پس از جراحی آغاز می شود و پس از گذشت 3 الی 4 روز به بیشترین میزان خود خواهد رسید و پس از گذشت 10 روز کاملاً از بین خواهد رفت.

استفاده از کمپرس یخ در بازه های زمانی 20 دقیقه‌ ای در 24 ساعت اول پس از ایمپلنت دندان و کمپرس گرم در بازه های زمانی 20 دقیقه ای از روز دوم می تواند به کاهش تورم صورت شما کمک کند.

جهت کاهش تورم بالاتر نگه داشتن سر نسبت به سایر نقاط بدن در هنگام خواب و استراحت ضروری است. پس از انجام جراحی ممکن است تا چند روز دهان شما به مقدار طبیعی باز نشود، این موضوع هیچ نگرانی ندارد ، به مرور زمان این مشکل حل خواهد شد.

1

5- استراحت در منزل

درصورتیکه جراحی ایمپلنت با استفاده از بی‌حسی انجام شده باشد، عموماً بیماران پس از کاشت دندان نیازی به مرخصی و استراحت طولانی مدت در منزل نخواهند داشت. ولی درصورتیکه جراحی ایمپلنت تحت بیهوشی عمومی یا آرامبخشی انجام شود و یا تعداد ایمپلنت های استفاده شده در یک جلسه بیشتر از 5 یا 6 واحد استو یا به همراه ایمپلنت جراحی لیفت سینوس و پیوند استخوان فک انجام شده باشد، توصیه می شود تا 24 ساعت پس از جراحی به طور کامل استراحت کنید و از رانندگی و فعالیت هایی که نیاز به تمرکز زیادی دارد خودداری کنید.

6- برداشتن بخیه پس از جراحی ایمپلنت دندان

چنانچه از بخیه غیر قابل جذب استفاده شده باشد ، 7 تا 10 روز بعد برای کشیدن بخیه ها به کلینیک صالحی مراجعه کنید.

7- مصرف دخانیات

پس از کاشت دندان بصورت کلی مصرف دخانیات توصیه نمی شودو نیکوتین موجود در دخانیات روند استخوان سازی در اطراف ایمپلنت را کند تر می‌کند. اگر سیگاری هستید حداقل در 24 ساعت ابتدایی پس از جراحی ایمپلنت از کشیدن سیگار خودداری کنید و تا روزی که بخیه های شما برداشته شود استعمال آن را کاهش دهید. حرارت سیگار و مواد حاصل از کشیدن آن روند بهبودی شما را مختل می کند.

8- فشار دادن ناحیه جراحی شده

جهت کاهش عوارض و مراقبت پس از درمان ایمپلنت تا 24 ساعت از هرگونه فشار به ناحیه جراحی و بخیه ها خودداری کنید. از غذاهای نرم استفاده کنید تا فشاری بر ناحیه جراحی شده وارد نشود. در صورتی که پروتز متحـرک دارید تا چهار هفته از این پروتز ها استفاده نکنید و برای استفاده مجدد از آن حتماً با جراح کلینیک دندانپزشکی صالحی مشورت کنید.

رزرو نوبت آنلاین

YYYY اسلش MM اسلش DD

اطلاعات نویسنده