فشار زبان اساساً قرار دادن زبان در موقعیت نادرست در هنگام بلع است. به طور متوسط شما در مجموع 500 تا 700 بار در روز بزاق خود را قورت می‌دهید و زبان شما هر بار که قورت می‌دهید حدود 200 کیلوگرم به دندان‌هایتان فشار وارد می‌کند.

این فشار ثابت زبان باعث می شود که دندان ها از تراز خارج شوند. علاوه بر فشاری که در حین بلع وارد می شود، تکانه عصبی زبان را در حالت استراحت به دندان ها فشار وارد می کند. عمل فشار دادن زبان به دندان یک عادت غیر ارادی و ناخودآگاه است که اصلاح آن به زمان نیاز دارد.

 

2 2

چه چیزی می تواند باعث فشار زبان شود؟

متأسفانه جامعه پزشکی نمی تواند یک علت دقیق برای فشار زبان که در بسیاری از بیماران مشاهده می شود ، تعیین کند. با این حال، چندین دلیل مختلف ممکن است از جمله دلایل این مشک باشد:

  1. مکیدن بیش از حد و طولانی مدت انگشتان.
  2. برخی از پستانک های مصنوعی برای نوزادان استفاده می شود که باعث فشار دادن زبان به دندان می شود.
  3. تنفس دهانی می تواند باعث حرکت بیش از حد زبان در دهان شود. گرفتگی بینی، آلرژی یا احتقان می تواند در این امر دخیل باشد.
  4. مشکل در بلع و ارتودنسی می‌تواند به دلیل شرایط مربوط به آدنوئید، لوزه‌ها یا گلودرد مکرر باشد.
  5. اندازه زبان بزرگتر از حد نرمال
  6. زاویه خط فک
  7. عوامل ارثی در شکل دهان و دندان
  8. ناهنجاری های عضلانی، عصبی یا سایر ناهنجاری های فیزیولوژیکی
  9. “زبان بند” به این معنی است که بیمار فرنوم زبانی کوتاهی دارد

4 1

 

انواع فشار زبان

انواع مختلفی از فشار زبان و مشکلات ارتودنسی مرتبط وجود دارد:

اپن بایت در دندان های قدامی :

معمولی ترین و رایج ترین شکل مشکلی که فشار زبان در تراز دندان ها ایجاد می کند، اپن بایت در دندان های قدامی است. در چنین مواقعی لب ها به درستی بسته نمی شوند و کودک دهانش باز است و زبانش از دهان بیرون زده است. به طور کلی این نوع فشار دادن زبان می تواند به دلیل زبان بزرگ بیمار ایجاد شود.

بیشتر بخوانید
مراقبت های پس از کامپوزیت دندان

 

جلو زدگی دندان ها:

لب پایین به داخل کشیده می شود و دندان های ثنایای پایینی و ثنایای بالایی بیش از حد از طبیعی خود بیرون زده اند. فشار زبان اغلب باعث فشار بیش از حد به عضلات فک بیمار می شود.

تراست دوطرفه :

دندان های خلفی نسبت به دندان های آسیاب دو طرف ممکن است باز باشند. تراست دوطرفه سخت ترین نوع درمان ارتودنسی را نیاز دارد.

 

اپن بایت دندان قدامی دو طرفه:

تنها دندان هایی که یکدیگر را لمس می کنند دندان های آسیاب هستند. دهان بیمار از هر دو طرف کاملاً باز است و در نتیجه دندان های قدامی هرگز با هم تماس ندارند. به طور کلی، بیماران مبتلا به اپن بایت قدامی دو طرفه زبان بزرگی دارند.

کلوز بایت تراست:

هر دو دندان بالا و پایین از هم جدا شده و به سمت بیرون مایل می باشند. در تراست بایت بسته جلو زدگی یک جفت دندان معمول است.

 

چه زمانی می توانیم مشکل فشار زبان را تشخیص دهیم؟

یک کودک از بدو تولد علائم مشکات فشار زبان را نشان می دهد زیرا این یک مشکل در بلع دوران نوزادی است. با این حال، این نوع الگوی بلع تا سن 4 سالگی دلیلی برای نگرانی جدی ندارد. بیشتر کودکان پس از رشد ، بدون ایجاد فشار زبان مشکل‌ساز، الگوی بلع مناسب را ایجاد می‌کنند.

اگر کودک تا سن 4 سالگی به طور طبیعی این عادت را ترک نکنند، ممکن است در آینده مشکل ساز می شود و برای اصلاح موقعیت دندان ها نیاز به یک برنامه درمانی طولانی مدت داشته باشند.

چگونه فشار زبان غیر معمول تشخیص داده می شود؟

سخت ترین مرحله این مشکلات تشخیص به موقع و دقیق است. به عنوان یک قاعده کلی، ارتودنتیست ها، دندانپزشک اطفال، متخصص اطفال و پزشک گفتار درمانی مشکل را شناسایی می کنند. در بیشتر موارد، حتی اگر این بیماری از دوران نوزادی ایجاد شده باشد، ممکن است تا زمانی که کودک تحت درمان ارتودنسی قرار نگیرد، متوجه آن نشوید.

 

این برای بیمار کاملاً طبیعی است، زیرا آنها به معنای واقعی کلمه در بیشتر عمر خود به این بیماری مبتلا بوده اند، بنابراین کودکان به تنهایی قادر به تشخیص این مشکلات نمی باشند. تشخیص فشار زبان معمولا زمانی انجام می شود که کودک مشکل دندانپزشکی یا گفتاری دارد که باید درمان شود.

بیشتر بخوانید
آیا مسواک زدن زبان بوی بد دهان را از بین می برد؟

 

محافظ زبان چیست؟

حال بیایید در مورد نحوه درمان مشکلات فشار زبان توسط ارتودنتیست ها صحبت کنیم. محافظ زبان یک دستگاه ارتودنسی ویژه است که برای کمک به اصلاح عاداتی مانند فشار دادن زبان یا مکیدن انگشت استفاده می شود. هنگامی که متخصص دندانپزشکی تشخیص می دهد که کودک شما نیاز به محافظ زبان دارد، آن را برای شما فراهم می کند.

بریس زبان با دو حلقه به طور دائمی در اطراف دندان های آسیاب قرار می گیرد. حلقه ها به یک براکت متصل می شوند که معمولاً در پشت دندان های قدامی قرار می کند. پلاک مانع زبان در موارد زیر به شما کمک خواهد کرد:

  • از بیرون آمدن زبان و فشار دادن به دندان ها جلوگیری می کند.
  • به کودک خود یادآوری کنید که انگشت شست خود را در دهان خود قرار ندهد.
  • به کودک کمک کنید هنگام بلع، زبانش را عقب نگه دارد.

 

آیا می توان محافظ زبان را خارج کرد؟

محافظ فشار زبان را می توان به راحتی خارج کرد و این مورد به عوامل مختلفی بستگی دارد. متخصص ارتودنسی ممکن است یک صفحه زبان متحرک به نگهدارنده‌های کودک شما اضافه کند که برداشتن آن بسیار آسان است. پزشک ممکن است از بریس های دائمی برای درمان استفاده کند که برای اتصال یا برداشتن آنها به ابزار خاصی نیاز است. در مورد موثرترین روش درمانی برای کودک خود با متخصص ارتودنسی مشورت کنید.

اگر مشکوک هستید که فرزندتان به خواسته خودش آنقدر که نیاز دارد به استفاده از دستگاه علاقه نشان نمی دهد ، ممکن است بخواهید از یک دستگاه ارتودنسی ثابت استفاده کنید. توجه داشته باشید که در برخی از موارد به دلیل عدم رعایت توصیه های پزشکی توسط بیمار به نتیجه مورد نظر دست پیدا نمی کنیم. اگر فکر می‌کنید فرزندتان تمام دستورالعمل‌های پزشکی را دنبال می‌کند، می‌توانید از متخصص ارتودنسی یک دستگاه ارتودنسی متحرک درخواست کنید.

نکته کلیدی در این مورد راهنمایی کودک شما در استفاده صحیح از دستگاه، رعایت بهداشت دهان و دندان در طول درمان و همراهی با آنها در طول معاینات دندانپزشکی است. اگر در تمام مراحل به فرزندتان کمک کنید، مهم نیست که دستگاه متحرک باشد یا ثابت. کودکان احساس راحتی می کنند و تشویق می شوند تا خودشان روند درمان را به جلو ببرند. تا زمانی که بتوانند زبان خود را کنترل کنند.

بیشتر بخوانید
مراحل ایمپلنت دندان

 

رفع فشار زبان چقدر طول می کشد؟

مدت زمانی که بیمار باید از محافظ زبان استفاده کند نسبت به شرایط متفاوت است. می توان روند درمان را در کمتر از چند ماه به پایان رساند یا در طول مدت درمان ارتودنسی از آن استفاده کرد.

با همکاری کودک و والدین، در بیشتر موارد در صورت عدم وجود اختلالات عصبی و عضلانی، اصلاح امکان پذیر است.

فشار زبان یک وضعیت قابل درمان است و اصلاح موفقیت آمیز در اکثر موارد امکان پذیر است. موارد بسیار کمی پیش آمده که بیمار نتواند بر این عارضه غلبه کند. تعداد اندکی از بیماران ممکن است به دلیل مشکلات در رشد جسمی یا ذهنی به طور کامل درمان نشوند. دلیل اصلی این مشکلات سختی ارتباط بیمار با پزشک است.

3 2

به طور کلی، یک متخصص دندانپزشکی با الگوهای بلع با فشار زبان به دو روش برخورد می کند:

ابتدا، بیمار از طریق زبان درمانی که یک تکنیک ورزشی که ماهیچه های زبان را دوباره آموزش می دهد، درمان می شود. این شبیه به “فیزیوتراپی” برای زبان است که توسط یک درمانگر آموزش دیده آموزش داده می شود. مراجعه به مطب و تمرینات خانگی برای این روش ضروری است. طول روند درمان به همکاری و تعهد بیمار بستگی دارد. این روش درمانی بیشترین میزان نتایج مثبت را به همراه دارد.

در روش درمانی دوم دندانپزشک یا ارتودنتیست وسیله ای مانند محافظ زبان را در دهان بیمار قرار می دهد. هر بار که بیمار مجبور به فشار زبان می شود، این دستگاه به طور فعال حرکت رو به جلوی زبان را مهار می کند.

چه نکاتی برای کمک به اطمینان از درمان موفقیت آمیز نابینایان زبان وجود دارد؟

همانطور که به آن اشاره کردیم ، تمامی اقدامات درمانی برای کنترل حرکات فشار زبان موفقیت آمیز نیست. با این حال، همکاری بیمار می تواند به طور قابل توجهی به اطمینان از احتمال موفقیت کمک کند. در ادامه چند نکته کلیدی برای افرادی که نیاز به پوشش زبان دارند آورده شده است:

 

  1. به بیمار یادآوری کنید که زبان خود را پشت دندان نگه دارد
  2. هنگام پوشیدن محافظ زبان از مصرف مواد غذایی سفت و چسبناک خودداری کنید.
  3. بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و پلاک زبان را هر روز تمیز کنید.
  4. به طور منظم چک کنید تا مطمئن شوید دستگاه در جای خود محکم است.

رزرو نوبت آنلاین

YYYY اسلش MM اسلش DD

اطلاعات نویسنده

نوشته‌های مرتبط

8 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.