فوبیای دندانپزشکی

ترس از دندانپزشکی در بزرگسالان ( فوبیای دندانپزشکی )

ترس از درمان های دندانپزشکی و فوبیای دندانپزشکی برای هر فرد معنای متفاوتی دارد. برای برخی از افراد، این فکر این است که درمان به درد می‌خورد، یا صداها و بوی کلینیک دندانپزشکی خاطرات بد دوران کودکی را زنده می‌کند. متأسفانه ترس از مراجعه به دندانپزشک امری غیرعادی نیست و در شدیدترین موارد باعث می شود افراد به کلی از درمان دندانپزشکی خودداری کنند. از هر سه نفر یک نفر از اضطراب دندانپزشکی متوسط ​​رنج می برد و تقریباً از هر هشت نفر یک نفر دچار اضطراب دندانپزشکی است که به نام فوبیای دندانپزشکی نیز شناخته می شود.

4

علل اضطراب و فوبیای دندانپزشکی

افراد به دلایل مختلف دچار استرس و فوبیای دندانپزشکی می شوند:

درد

فوبیای دندانپزشکی بیشتر در بزرگسالان بالای 24 سال رایج است، زیرا اغلب ویزیت های دندانپزشکی اولیه که به علت مشکلات سطحی انجام می شود “بدون درد” است، ولی با پیشرفت این مشکلات مقدار درد افزایش می یابد.

احساس درماندگی و از دست دادن کنترل

بسیاری از افراد نسبت به موقعیت هایی مانند سفر با هواپیما که احساس می کنند کنترلی روی آن ندارند، فوبیا و ترس دارند. وقتی روی صندلی دندانپزشکی می نشینند، باید بی حرکت بمانند. افراد احساس اضطراب می کنند زیرا نمی توانند آنچه را که در حال وقوع است ببینند یا نمی توانند پیش بینی کنند که چه چیزی به آنها آسیب می زند. معمولاً افراد احساس درماندگی و خارج از کنترل می کنند. این احساس درماندگی و از دست دادن کنترل می تواند باعث ایجاد اضطراب شود.

خجالت

برخی از افراد در مورد ظاهر دندان های خود آگاه هستند. درمان های دندانپزشکی نیز نیاز به مداخله فیزیکی دارد. در طول درمان، صورت متخصص دندانپزشکی ممکن است تنها چند سانتی متر با شما فاصله داشته باشد. وقتی یک غریبه به دهان بیمار نگاه می کند، افراد ممکن است احساس خجالت کنند. این می تواند افراد را مضطرب و ناراحت کند.

تجربیات منفی در دندانپزشکی

هرکسی که در طول اقدامات قبلی دندانپزشکی درد یا ناراحتی را تجربه کرده باشد، احتمالاً دفعه بعد مضطرب ‌تر خواهد شد. درجات مختلفی از اضطراب و فوبیای دندانپزشکی وجود دارد. در نهایت، فردی که فوبیای دندانپزشکی دارد ممکن است هرگز به دندانپزشک مراجعه نکند. برخی دیگر ممکن است خود را مجبور به مراجعه کنند اما شب قبل در خوابیدن مشکل دارند. این غیرمعمول نیست که افراد در اتاق انتظار احساس بیماری کنند یا در برخی موارد واقعاً بیمار شوند.

بیشتر بخوانید
بلیچینگ دندان در زعفرانیه

علائم فوبیای دندانپزشکی

برخی از علائم فوبیای دندانپزشکی عبارتند از:

  1. شب قبل از معاینه دندانپزشکی احساس استرس می کنید یا مشکل خواب دارید.
  2. ممکن است در اتاق انتظار به طور شدیدی عصبی شوید.
  3. وقتی به دندانپزشکی فکر می کنید، احساس گریه می کنید. دیدن ابزارهای دندانپزشکی یا کارکنان دندانپزشکی اضطراب شما را افزایش می دهد.
  4. فکر مراجعه به دندانپزشک می تواند باعث احساسی شدن بیمار شود.
  5. هنگام قرار دادن اشیاء در دهان هنگام قرار ملاقات دندانپزشکی دچار وحشت می شوید یا دچار مشکل تنفسی می شوید.

3

آرام باشید این فقط یک معاینه ساده دندانپزشکی است نیازی به نگرانی نیست

خبر خوب این است که بیشتر دندانپزشکان ترس ها و نگرانی های بیماران را به طور کامل درک می کنند. با کمک گرفتن از تجربه و تخصص دندانپزشک می توانید بر این مشکل غلبه کنید تا درمان های دندانپزشکی بدون استرس و بدون درد باشد.

اکثر تیم های دندانپزشکی در کمک به بیماران عصبی بسیار با تجربه هستند، بنابراین اگر در مورد مراجعه به دندانپزشک احساس اضطراب می کنید، پیدا کردن یک کلینیک دندانپزشکی مناسب باید در اولویت شما باشد. بسیار اهمیت دارد که دندانپزشکی را پیدا کنید که به او اعتماد دارید، با او احساس راحتی کنید و برای بحث در مورد گزینه ها و روش های درمانی وقت بگذارد. شما نباید خجالت بکشید که بگویید احساس ترس می کنید و فوبیای دندانپزشکی دارد. در واقع، اطلاع دادن این موضوع به دندانپزشک ، به او اجازه می دهد تا با شما همکاری کند و بر نگرانی های شما غلبه کند.

اگر فوبیای دندانپزشکی دارید، توصیه می کنیم با کلینیک دندانپزشکی دکتر علیرضا صالحی تماس بگیرید. آنها می توانند در مورد هر روش درمانی به شما مشاوره دهند و اینکه چه اقداماتی می توانند انجام دهند تا شما احساس راحتی بیشتری داشته باشید. قرار ملاقات دندانپزشکی خود را نادیده نگیرید، آن خاطرات بد دوران کودکی متعلق به گذشته است! امروزه صنعت دندانپزشکی پیشرفت های چشمگیری در محیط کلینیک دندانپزشکی داشته است که راحتی و بدون درد بودن روند درمان را تضمین می کند.

2 scaled

5 دلیل اصلی که چرا خاطرات دوران کودکی از دندانپزشکی متعلق به گذشته است:

تکنولوژی پیشرفت کرده است

اکنون درمان تقریباً کاملاً بدون درد است. دوران دریل دندانپزشکی پر سر و صدا و تزریق بی حس کننده بزرگ گذشته است. روش های جدیدی برای درمان مشکلات دندانپزشکی مانند پوسیدگی ایجاد شده است. مته های دکمه ای برای متوقف کردن روند درمان توسط شما یا حتی روش های لیزری برای برداشتن ناحیه عفونی وجود دارد.

بیشتر بخوانید
درمان تیره شدن رنگ دندان پس از تصادف

دندانپزشکان برای فوبیای دندانپزشکی شما آموزش دیده اند!

بسیاری از دندانپزشکان برای کمک به بیماران مضطرب ، تکنیک هایی مانند آرام بخشی دندانپزشکی را ارائه می دهند. دندانپزشک می تواند در مناسب ترین زمان روز برای شما قرار ملاقات بگذارد. فراموش نکنید که با دندانپزشک خود تماس بگیرید و به آنها بگویید که عصبی هستید یا فوبیای دندانپزشکی دارید. از قبل روی علامتی به معنای «توقف» با پزشک خود به توافق برسید. داشتن یک یک همراه به کاهش فوبیای دندانپزشکی کمک می کند.

برنامه های کاربردی بسیار راحت هستند

امروزه کلینیک دندانپزشکی مدرن محیط  بسیار دوستانه تری دارند. بسیاری از دندانپزشکان نیز اقدامات خود را در مدت زمان کوتاهی انجام می دهند و تهویه مناسب ، بوی به خصوصی را که اغلب با مراجعه به دندانپزشک احساس می کنیم، از بین می برند.

5

آرام بخشی دندانپزشکی

آرام بخشی دندانپزشکی یک روش پزشکی است که معمولاً شامل تجویز آرام بخش های خوراکی برای تسهیل یک عمل دندانپزشکی و کاهش ترس و اضطراب بیماران است. آرام‌بخشی آگاهانه یکی از روش‌های رایج دندانپزشکی است که همراه با آرام‌بخشی (نیتروز اکساید) و آرام‌بخشی داخل وریدی انجام می شود. برخی از افراد آرام بخش استنشاقی ساده را برای آرام کردن و درمان دندانپزشکی بسیار مفید می دانند. این مقداری شبیه گاز و هوا است که در بدو تولد داده می شود، اما از طریق بینی به جای ماسک.

اگر به شدت عصبی هستید یا فوبیای دندانپزشگی دارید، ممکن است در طول درمان آرامبخش داخل وریدی (از طریق تزریق در دست یا بازو) را ترجیح دهید. این داروها شما را نمی خوابانند، هوشیاری خود را حفظ می کنید.  با تزریق این دارو می توانید با دندانپزشک خود صحبت کنید، اما آنقدر شما را آرام می کند که احتمالاً چیز زیادی از اتفاقات رخ داده به خاطر نمی آورید.

6

اگر در مورد مراجعه به دندانپزشک نگران هستید، در ادامه چند نکته برای کاهش ترس شما توصیه شده است:

  1. کمی تحقیق کنید و یک دندانپزشک با تجربه پیدا کنید. شاید دوستان و خانواده بتوانند به شما در این امر کمک کنند یا به دنبال فردی بگردید که متخصص بیماران مضطرب و تحریک‌پذیر است.
  2. وقتی دندانپزشک مورد نظر را پیدا کردید که فکر می‌کنید مناسب است، به کلینیک مراجعه کنید و محیط کلینیک را بررسی کنید، با پذیرش و دندانپزشک ملاقات کنید و سوالات مورد نظر را بپرسید. بسیار اهمیت دارد که به دندانپزشک اطلاع دهید که شما فوبیای دندانپزشکی دارید تا آنها از قبل بدانند.
  3. یک ویزیت برای جلسه صبح زود انتخاب کنید تا زمان کمتری برای فکر کردن به این موضوع داشته باشید.
  4. اولین جلسه فقط یک معاینه خواهد بود، بنابراین نگران نباشید. این اولین جلسه را به عنوان فرصتی برای آشنایی با دندانپزشک در نظر بگیرید.
  5. یک همراه را با خود بیاورید. اگر دندانپزشک شما را در طول معاینه یا درمان همراهی کند اهمیتی ندارد.
  6. با دندانپزشک در مورد علامتی که نشان می دهد نیاز به استراحت دارید و می خواهید روند درمان را متوقف کنید ، به توافق برسید. می تواند به سادگی دست خود را بالا ببرید. این می تواند به شما کمک کند که کنترل بیشتری داشته باشید.
  7. اگر فکر می‌کنید مفید است، روند درمان را با جرمگیری و بلیچینگ دندان شروع کنید، سپس پس از ایجاد اعتماد و ارتباط مناسب با دندانپزشک خود، به درمان جامع‌تر روی بیاورید.
  8. دلایل ترس و فوبیای دندانپزشکی خود را بنویسید. برخی از افراد ممکن است تمایلی به اعتراف به فوبیای دندانپزشکی ندارند. برای غلبه بر ترس خود از دندانپزشک، فهرستی از مواردی را که باعث اضطراب شما می شود، یادداشت کنید. این لیست را نزد دندانپزشک ببرید و فوبیای خود را با او در میان بگذارید.
  9. با دندانپزشک خود تماس بگیرید. اساس هر رابطه خوب پزشک و بیمار، ارتباط موثر است. مشاوره با دندانپزشک قبل، حین و بعد از عمل می تواند به کاهش استرس شما کمک کند.
بیشتر بخوانید
محدوده سنی ایمپلنت دندان

به یاد داشته باشید که ترس شما از دندانپزشک طبیعی است. دلیلی وجود ندارد که از ترس خود از دندانپزشک خجالت بکشید. بسیاری از مردم در سراسر جهان با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. این ترس و استرس نباید مانع از دریافت خدمات دندانپزشکی مناسب شود که می تواند تأثیرات جدی بر سلامت و روابط اجتماعی شما داشته باشد.

عدم مراجعه منظم به دندانپزشک می تواند باعث ایجاد پوسیدگی دندان، آبسه، شکستگی یا از دست دادن دندان ها و بوی بد دهان شود. برخی از این شرایط می تواند بر زندگی اجتماعی شما تأثیر منفی بگذارد. متخصصان توصیه می کنند برای حفظ سلامت دهان و دندان دو بار در سال به دندانپزشک مراجعه کنید.

رزرو نوبت آنلاین

YYYY اسلش MM اسلش DD

اطلاعات نویسنده

نوشته‌های مرتبط

8 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.